Ședința grupului de inițiativă cu autoritățile centrale și raionale

Ședința grupului de inițiativă cu autoritățile raionale și centrale /21 septembrie 2016, Manta
18 octombrie, 2016
21 septembrie 2016, Manta, Ședința grupului de inițiativă cu autoritățile raionale și centrale

La 7 septembrie 2016 s-a împlinit un an de la aprobarea planului de acțiuni semnat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și Ministerul Transportului și Infrastructurii Drumurilor (MTID). Planul de acțiuni a fost adoptat ca urmare a petiției grupului de inițiativă și scopul acestuia este de a diminua efectele nocive ale traficului intens al mașinilor de mare tonaj pe traseul R34, în special tronsonul Crihana Veche – Giurgiulești.

Cu această ocazie, membrii grupului de inițiativă LUNCA PRUTULUI PUNE UMĂRUL au organizat la 21 septembrie 2016 o ședință cu autoritățile raionale și centrale pentru a analiza planul de acțiuni și a identifica măsurile care au fost implementate timp de un an de la semnarea acestuia. La ședință au fost analizate toate măsurile din planul, a fost evaluat în ce măsură acestea au fost implementate și s-a discutat despre acțiunile care necesită a fi întreprinse pentru a diminua efectele traficului intens asupra localităților.

Grupul de inițiativă va continua să organizeze ședințe regulate cu autoritățile responsabile de ameliorarea situației și vor cere în continuare soluții pe termen scurt care pot fi aplicate până la finisarea construcției drumului de ocolire M3.